אוכל קליל לימים חמים

דף הבית >  אוכל קליל לימים חמים

הימים הולכים ונעשים חמים, ואנחנו מבקשים רק הקלה מהחום... ובכל זאת, לאכול – צריך. לפניכם כמה מתכונים קלילים, ירוקים ומרעננים, שיפיגו מעט את השרב.

בתאבון!

 

ירקות קלויים

מרכיבים:

2 בטטות פרוסות

2 קישואים חתוכים לרבעים (לאורך)

2 בצלים חתוכים לרבעים

2 גמבות חתוכות לרצועות

1 חציל חתוך לפרוסות

6 שיני שום פרוסות דק

צרור עירית

1/3 כוס שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

ניתן להוסיף ירקות שונים לפי הטעם (פטריות, כרובית, גזר, דלעת וכדומה)

אופן ההכנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב: שמן זית, חומץ, צ'ילי ושיני שום בתוך קערה גדולה. מכניסים את הרוטב את הירקות החתוכים, ומערבבים היטב. מסדרים את הירקות על תבנית אפייה, ואופים כחצי שעה בחום בינוני (180 מעלות), עד שהירקות מתרככים.



סלט ירוק עם פטריות מוקפצות

מרכיבים:

1 חסה

2 גבעולי סלרי

כוס נבטים

סלסלת פטריות שמפיניון

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

3 כפות סילאן

1/3 כוס יין אדום

מלח, פלפל

כפית שום כתוש

מעט גרעיני דלעת / אגוזי מלך / שקדים פרוסים – לפי הטעם

אופן ההכנה:

במחבת, מקפיצים את הפטריות עם השמן במשך כמה דקות. בקערה מערבבים את רוטב הסויה, היין, השום, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב למחבת ומקפיצים עם הפטריות במשך כמה דקות נוספות.

חותכים את החסה, הסלרי והנבטים לקערה גדולה. מוסיפים את הגרעינים/האגוזים, ושופכים מעל את הפטריות יחד עם הרוטב.



סלט עשיר - סלק וגבינת עיזים

מרכיבים:

4 סלקים

עיגולי גבינת עיזים (לפי הטעם, ניתן להשתמש גם בגבינה קשה רגילה)

100 גרם קשיו קלוי

כוס עגבניות שרי

חופן עלי בזיליקום

7 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מכינים את הסלקים, יש 2 דרכים לעשות זאת. הראשונה: עוטפים כל סלק, עם הקליפה, בנייר אלומיניום. מכניסים את הסלקים יחד לתנור עם חום גבוה במשך כשעה. דוקרים עם מזלג, וכשהסלק מוכן, לאחר הקירור, ניתן לקלף אותו בקלות. הדרך השנייה: שמים את הסלקים בתבנית אפייה שמרופדת במלח גס. אופים בחום בינוני במשך כשעה, עד לריכוך.

את הסלקים האפויים מקלפים וחותכים לקוביות גדולות, לתוך קערה גדולה. חותכים את העגבניות לחצאים, קוצצים את הבזיליקום, ומוסיפים את חומרי הרוטב. מוסיפים את הקשיו, מערבבים היטב, ומניחים מעל את הגבינה.