הכנה למשלוחי המנות

דף הבית >  הכנה למשלוחי המנות

אם זה לא משלוח מנות, אני צנצנת...

לכבוד משלוחי המנות, שלושה משלוחים שהאריזה שלהם היא חלק מהמתכון. אפשר להכין המון דברים בצנצנות או בכוסות שקופות, והיופי הוא לראות את כל השכבות של המאכל. מתחת מכסה הצנצנת אפשר להוסיף סרט קישוט צבעוני ויפה.

אז הכינו את הצנצנות הריקות, כי בפורים – גם הקנקן וגם מה שבתוכו חשובים.

בתאבון!

 

קינוח גנאש שוקולד עם תוספות

רכיבים:

300 גרם שוקולד לבן

100 גרם שוקולד חלב

1.5 מיכל שמנת מתוקה

צנצנות שקופות, מעוקרות

תוספות לפי בחירה:

תותים, עדשים, חטיף שוקולד (טעמי וכדומה),

פירורי עוגיות, פירורי חלבה  יחד עם פקאן סיני ועוד ככל העולה על רוחכם.

אופן ההכנה:

מכינים את גנאש השוקולד הלבן: ממיסים על אש קטנה – ב"בן מארי" (סיר קטן בתוך סיר עם מים) את השוקולד הלבן יחד עם מיכל שמנת, עד שהתערובת אחידה. מקררים היטב (4 שעות במקרר או שעה בפריזר). לאחר מכן מקציפים את הגנאש עד שהוא מתקשה. זהירות שלא להקציף יותר מדי, שהמרקם לא ייצא חמאתי.

מסדרים בצנצנות (אפשר גם בכוסות קינוח שקופות): שכבה ראשונה מהתוספת שבחרתם. מעליה שכבה של הגנאש המוקצף. וכך כמה שכבות עד שמגיעים כסנטימטר ממכסה הצנצנת. מכניסים למקפיא. כשזה מתקשה, ממיסים את שוקולד החלב יחד עם חצי מיכל שמנת, ושופכים בראש כל צנצנת. מייצבים מעט את השוקולד במקרר, סוגרים ומגיזים.

 

צנצנת גרנולה ופירות מוכנים לאכילה

רכיבים:

לגרנולה:

400 גרם שיבולת שועל (שלמה)

100 גרם שקדים שלמים

100 גרם גרעיני חמניה

100 גרם שומשום

תוספות לפי בחירה: שוקולד קצוץ, חמוציות, צימוקים וכדומה, לפי בחירתכם.

100 גרם חמאה או חצי כוס שמן.

חצי כוס סילאן

חצי כוס סוכר חום

להרכבת משלוח המנות:

סלט מפירות העונה (בננה, תפוח, תפוז, תותים, תמרים וכדומה)

מיכל יוגורט בקר או עיזים

מעט דבש או סילאן לקישוט

אופן ההכנה:

מכינים את הגרנולה: ממיסים בסיר את החמאה, או מוסיפים את השמן, יחד עם הסילאן והסוכר החום. כשהתערובת אחידה מערבבים לתוכה את שיבולת השועל, השקדים, השומשום וגרעיני החמניה. משטחים בתבניות – שכבה אחידה ודקה ככל שניתן. אופים כ-20-30 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהגרנולה מתקשה אך לא שחומה מדי. מומלץ להוציא את התבנית ולערבב כל 10 דקות. לאחר שמתקרר אפשר להוסיף את התוספות – שוקולד, חמוציות וכדומה.

מסדרים בצנצנת: שכבה ראשונה – סלט פירות. שכבה שניה – יוגורט. שכבה שלישית – גרנולה. ומעל אפשר לזלף מעט דבש או סילאן. סוגרים את הצנצנת ושולחים.



סלט בריאות בצנצנת

רכיבים:

הירקות הבסיסיים: עגבניות, מלפפונים, חסה

ולהם אפשר להוסיף: גזר, קוביות בטטה אפויה, עדשים מבושלות,

גבינות קשות, זיתים, בצל וכדומה.

אופן ההכנה:

שוטפים וחותכים את הירקות. מסדרים בצנצנת: שכבה ראשונה: עגבניות. שכבה שניה: מלפפונים. שכבה שלישית: תוספות (עדשים, בטטה, גבינות וכד'). שכבה אחרונה – חסה, ולדחוס את החסה עד שממש אין מקום. כך לא ייכנס לצנצנת אוויר, והירקות יישארו טריים.

אפשר להגיש עם לימון פרוס, בקבוק קטן של שמן זית, או כל רוטב שעולה על רוחכם.

 

*הערה: המתכון הזה "כבש את הרשת" בשבועות האחרונים, והוא טוב מאוד גם להכנת סלט לעבודה.

 


רעיונות נוספים וקלים למשלוחי מנות בצנצנת:

נשיקות (קצפיות מרנג)

סוכריות בכל הצבעים והגדלים, כולל סוכריות גומי

ריבה ביתית מפירות העונה

חמוצים ביתיים

מיקס של שוקולדים טעימים

פיצוחים