זה קורה בכל פעם מחדש - עלון פרשת בלק

דף הבית >  זה קורה בכל פעם מחדש - עלון פרשת בלק


זה קורה בכל פעם מחדש

משהו מתקלקל לנו בין הידיים,

 

אנחנו מרגישים שזה אבוד,

 

שאין איך לתקן, ואיך נמשיך מכאן?

 

ובכל פעם מחדש,

 

נפתחת איזו דלת קטנה, רווח צר ומאיר

 

שלא חשבנו עליו קודם.

 

פתרון חדש מפציע, גם אם הוא עדיין קטן ובוסרי,

 

ואנחנו מרגישים שמשהו בתוכנו מתהפך לטובה.

 

ולהבדיל, בפרשה שלנו, בלעם הרשע מגיע לקלל,

 

הכול נראה אבוד,

 

כשפתאום הקב"ה שם בפיו ברכות

 

ברכות אמיתיות, ברות-קיימא, הקללה מתהפכת לטובה, לברכה.

 

השבוע הזה היה שבוע לא קל לעם ישראל,

 

המרצחים שקמים עלינו לכלותנו,

 

אובדן החיים הנורא של מלאכי רוזנפלד הי"ד בפיגוע הרצחני ליד כוכב השחר,

 

והפצועים מפיגועים שונים שעדיין אוספים את כוחותיהם,

 

ואנחנו מתפללים שמתוך המצוקה הזאת

 

יבוא רגע אחד מאיר, פתרון שיוליך אותנו סוף סוף בקומה זקופה

 

במרכזי הערים, בכל כבישי הארץ, בכל מקום.

 

שנרגיש עד כמה אנחנו חזקים באמת.

 

*

 

אנו חשים כי דווקא בזמנים כאלה,

 

הפתרון הוא להגדיל את הבתים, לחזק אותם,

 

לשפר את היחסים עם הקרובים והרחוקים לנו,

 

להגביר את החסד בתוך הבית ומחוצה לו.

 

בעוד כשבוע וחצי יתקיים כנס הקיץ שלנו,

 

השנה, במיוחד בשבילכם, הוא מתקיים במחירים זולים במיוחד,

 

כדי שכל אחד ואחת יוכלו לבוא, ללמוד, להתחזק, לחוות את האווירה המעצימה

 

ולעשות צעד קטן לשינוי חיובי בבית,

 

שבעזרת ה' יוביל לצעדים גדולים של גאולה בכל עם ישראל.

 

אנחנו מחכים לכם.

 

שבת שלום ומבורך,

 

מכון בנין שלם


לכל הפרטים, מערכת השיעורים המלאה ולהרשמה – לחצו כאן 


 


משהו בשביל הנשמה – "קשר משפחתי"


לקראת כנס הקיץ, הגיעה כתבת מקור ראשון לשיחה עם הרבנית דנה תירוש על חינוך ילדים, על איך מגדלים ילדים שהבית 

חשוב להם, מה קורה כשהורה לא מצליח להתנתק מהטלפון גם בשעת השכבת הילדים, מה עושים אל מול הקושי של 
הרווקות המאוחרת, ועוד.

 

אתם מוזמנים לקרוא - בלחיצה כאן


 


מתכון השבוע

 

עוגת אפרסקים וקצף

 

טעימה, קייצית, צבעונית ומשמחת

 

המרכיבים:

 קופסת אפרסקים משומרים

 4 ביצים מופרדות

 1 כוס סוכר

 1/3 כוס שמן

 1/2 כוס מיץ תפוזים

 1.5 כוס קמח תופח

 1/2 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה. מקציפים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר. מנמיכים את מהירות 
ההקצפה ומוסיפים לאט את השמן, מיץ התפוזים, תמצית הווניל והקמח. מעבירים לתבנית המשומנת, מסדרים מעל את
האפרסקים ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

 

מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר, עד שנוצר קצף נוקשה. מורחים את הקצף על העוגה האפויה. בעזרת מזלג או סכין 
אפשר ליצור צורות על הקצף. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה, עד שהקצף מזהיב.

 

בתאבון!




 


 

דרושים:

 


יש לכם עלון, עיתון, אתר או רשימת תפוצה, ואתם רוצים לפרסם את התוכן שלנו אצלכם בחינם? 
צרו איתנו קשר במייל חוזר.

 

נהנים מהעלון ורוצים לקחת חלק? נשמח מאוד!

מוזמנים לשלוח טיפים, לשאול את אחד מיועצי המכון, לשתף במתכונים ופעילויות עם הילדים...

נשמח להצעותיכם ולהארות נוספות – אפשר לכתוב לנו במייל חוזר.

תודה!


כל הזכויות והקניין הרוחני שמורים למכון בנין שלם
צילום: ד"ר אסתר לב  -  התמונות ניתנות לרכישה בגדלים שונים  -  לפרטים: 050-5511785