חשוב לנו שתדעו - עלון פרשת וירא

דף הבית >  חשוב לנו שתדעו - עלון פרשת וירא



הדבר שהכי חשוב לנו במכון,

כמעט יותר מהכול,

הוא שיקומו בתים בריאים ושמחים בעם ישראל.

כל קורס, כל סדנה, כל שבת מכון וכל כנס – מכוונים לשם,

להעצמת הכוחות, להעמקת הכלים והתובנות,

לעשייה טובה בכל בית ובית, אצל כל איש ואישה.

ומעל לכל הקורסים,

המקום שבו אנחנו מרגישים שישנה אפשרות להשפעה גדולה מאוד,

הוא קורס הכשרת מדריכות הכלות שלנו,

שמתקיים ביישוב עלי.

קורס יסודי ועמוק שנותן מענה הן ללומדת אותו,

והן לכלות הרבות שמגיעות אליה בע"ה לקראת חתונתן.

אנחנו מזמינים אתכם להיות שותפים לפרויקט הגדול שלנו,

ולהעביר את המייל לכל אישה שרוצה ויכולה להשפיע

על הקמת בתים בריאים ושמחים בעם ישראל.

תוכלו לקרוא בעלון על החוויות המשמעותיות של משתתפות הקורס.

לפרטים נוספים על הקורס – לחצו כאן

שבת שלום ומבורך,

מכון בנין שלם



 

מכתב תודה

שבת של התחדשות – רשמים משבת בנין שלם שהתקיימה בשבת שעברה

יניב בניטה

בשיחה הראשונה של הרב אוהד תירוש, בין קבלת שבת לתפילת ערבית, הוא אמר שהשבת (לך לך) היא שבת בסימן התחדשות: התחלנו להגיד משיב הרוח ומוריד הגשם, אברהם מגלה את הקב"ה, מחדש את בשורת האמונה בעולם. וכך הוא המשיך וסיפר כמה השבת הזו היא משמעותית.

למעשה, הרגשנו בשבת הזאת את ההתחדשות בכל רגע ורגע.

זו לא השבת הראשונה שלנו בשבת זוגות של בנין שלם, וגם לא השנייה... בכל פעם שאנחנו נרשמים יש לנו חשש שאולי נשמע את אותם דברים, אבל ממש לא כך היה. המרצים מוכרים וידועים אבל התכנים היו חדשים להפליא. לא היה שיעור אחד שרעייתי ואני השתתפנו בו ולא יצאנו עם מטען ערכי, רוחני ופרקטי כאחד.

המוסר הגדול ביותר משבת כזאת הוא שאין סוף למה שניתן ללמוד על עצמנו, על הזוגיות שלנו ועל חינוך ילדינו, "חדשים לבקרים – רבה אמונתך". קשה לחזור לשגרה אחרי שבת רוחנית שכזאת ואחרי תחושת התעלות גבוהה כל כך.

מה שיפה הוא שהצוות של בנין שלם, במומחיות ובמקצועיות ידע לשלב ולתת מענה לכל קבוצת גיל שהשתתפה בשבת. והכל תוך התארגנות לוגיסטית יוצאת מן הכלל. נעים, אסתטי, טעים ומפנק. המארגנים חשבו על כל הפרטים שיהפכו שבת כזאת למעין עולם הבא.

זה המקום להודות למכון בנין שלם על המפעל החשוב שנוגע בדבר הכי חשוב לנו בחיים – המשפחה.

מחכים לשבת הבאה...

 


 

 

קורס הדרכת כלות

"למדתי לחשוב בשניים"

חוויות מקורס הכשרת מדריכות כלות, ותובנות עמוקות להמשך הדרך.

אביטל כלפא, זמרת יוצרת, השתתפה בקורס הכשרת מדריכות כלות שהתקיים ביישוב עלי. "החוויה הייתה מדהימה", היא מתארת. "המפגש עם הרבניות ועם כל הדמויות שהגיעו להרצות בקורס היה מרומם, ומכל מרצה קיבלתי הרבה ידע והעשרה".

"החיבור בין השאיפה והאידיאולוגיה, ובין החיים המציאותיים והמורכבים – נעשה פשוט בזכות הקורס", אומרת משתתפת נוספת, ומתארת כיצד בכל נושא שהובא במהלך הקורס, הביאו הרבניות דוגמאות מהחיים, והפכו את החומר הנלמד למעשי, יומיומי וקרוב אל הלב. "הסיפורים האישיים חיברו אותי ונתנו לי רצון לעסוק באמת בהדרכת כלות", ממשיכה אותה משתתפת. "שמענו שיעורים מפי רבניות שונות, בסגנונות שונים, כך שכל אחת ממשתתפות הקורס יכלה למצוא את מקור החיבור שלה ואת השפה שלה לשיחות העתידיות עם הכלות אותן היא מדריכה".

להדרכת כלות טובה, כפי שכולנו יודעים, יש חשיבות מכרעת לחיי המשפחה. "הבנתי שכל משפט שאנחנו אומרות לכלות יכול להשפיע על התפיסה שלהן על הזוגיות. אלה מעין אבני יסוד שעליהן נבנים הדברים החשובים, וכשהאבנים חזקות יותר – כל הבנין טוב ובריא יותר", אומרת אביטל.

בקורס ניתן יחס לכל לומדת ולומדת, ומדובר גם על הצורך המהותי להדריך גם כלות שאינן דתיות. "בשיעורים נכחו מגוון רב של בנות", מתארת אחת המשתתפות, "הרגשתי שזה העשיר את התכנים. ובכלל, כל ההסברים ניתנו בצורה מפורטת, עם סבלנות לענות על שאלות שעלו מנשים שונות במקומות שונים בחיים". "ועם זאת", מוסיפה אביטל, "ההדרכה היא ממצה ותורנית, עם השקפה בריאה ובלי לעגל פינות. הגדולה היא שלמדנו להעביר את ההשקפה הזו בצורה בריאה, שמתקבלת גם על הכלות. נושא שאלת הרב בקורס, למשל, היה משמעותי מאוד בעיניי. טיפלו בו מכל הזוויות, ולכן הצלחתי להעביר אותו גם לכלות. לא קל לטפל בנושא הזה ברגישות, והקורס נתן לי כלים להתמודד עם הנושא הזה".

"הלכתי לקורס לא כי חשבתי להדריך כלות, אלא יותר לעצמי. אבל כמה חודשים אחר כך מצאתי את עצמי מדריכה מישהי שביקשה. בסופו של דבר את מוצאת את עצמך בתוך התפקיד בין אם בעזרת ה' זאת הדרכה לבנות שלך לכשיגדלו, ובין אם לנשים שמבקשות ממך להדריך אותן. וגם אם את לא מדריכה – זה קורס שטוב לחיים, לכל אחת שנשואה ורוצה להעשיר את ההשקפה שלה ושל בעלה על הזוגיות. הקורס הזה הוא המקום לפתח את הזוגיות", אומרת אביטל.

"השיעורים נתנו לי הרבה כלים להתחדשות בבית ובזוגיות", מתארת אחת המדריכות. "אני בטוחה שהיום, אחרי הקורס, אני טובה יותר וביתי טוב יותר. זאת ממש תחושה של התחדשות בבית ובזוגיות. למדתי לחשוב בשניים, ולחיות את התורה בשלמותה. בנוסף, התחדשו לי כמה הלכות שלא היו לי ברורות עד הסוף".

"שמחתי גם", היא ממשיכה, "שבאחד השיעורים בהם דובר על הרחבת המשפחה, היה מעניין לשמוע רב גדול בישראל שמדבר על האפשרות להרחבת המשפחה עם חשיבה על האימא בתור אדם, ולא רק על קיום המצווה כפשוטו. השיעורים איפסו ואיזנו את התפיסה על הטהרה בתוך התרבות שבה אנחנו חיים. הבנתי מהם ההבדלים בין עצה טובה, הלכה ומנהג, ומתוך כך לדעת על מה להקפיד".

"השיעורים פתחו בפניי עולם מלא של אהבה ושמחה בזוגיות, ושל חשיבות הבית היהודי וההשפעה הישירה שלו על השלום. התכנים בנושאים הבוערים, הדמויות הרבניות, הכול היה מדויק עד לפרט האחרון. חזרתי כל שבוע הביתה ב'אורות', מלאה בכוחות ורצון להשקיע יותר ויותר בזוגיות ובבית שלנו, רציתי ליישם את כל מה שלמדנו". "והלוואי", היא מסכמת, "שנזכה כולנו לבתים נאמנים, שמחים, אוהבים ומאירים, על אדני התורה הקדושה".



 


 

  

 

מתכון השבוע

 

מרק פטריות וערמונים

מרכיבים:

3 סלסלות פטריות טריות מסוגים שונים

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

2 גבעולי סלרי חתוכים

חבילת ערמונים בוואקום

4 כפות זמן זית

כף קמח

מלח, פלפל

מעט טימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את הסלרי והשום ומערבבים היטב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. כשהפטריות מאבדות את הנוזלים מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לערבב. מוסיפים את תפוחי האדמה והערמונים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים מים שמכסים את מה שבסיר (אם רוצים מרק פחות סמיך אפשר להוסיף יותר מים). מוסיפים את הטימין. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר (לא חובה). טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.

בתאבון!