כמה הפתעות לכבוד שבועות - עלון פרשת נשא

דף הבית >  כמה הפתעות לכבוד שבועות - עלון פרשת נשא




בעלון שלפניכם תמצאו טיפים חשובים ממיטב מרצי המכון:

 
איך להגיע לשבועות מתוך שבת,

ואיך לעבור את שבועות בלי השוואות לאחרים.

אנו מזכירים שההרשמה לכנס הקיץ בעיצומה,

השיעורים מתמלאים, נשים וגברים רבים כבר שריינו את התאריכים,

והבטיחו לעצמם קיץ טוב בבית, שמתחיל אחרת לגמרי.

ומה איתכם?



רגע אחרי שהחג ייצא
, איך ייראה הקיץ שלכם?

אנחנו מזמינים אתכם לחולל את השינוי!

לצפייה במערכת השיעורים ולהרשמה לכנס הנשים – לחצו כאן

לצפייה במערכת השיעורים ולהרשמה לכנס הגברים – לחצו כאן

כפי שהבטחנו, מדי שבוע נערוך הגרלה בין כל הנרשמות לכנס באותו שבוע.

הזוכה בהגרלה לשבוע זה היא: ליאורה אוחיון מנתיבות

והיא מקבלת את כל כספה בחזרה!

תווי שי ליריד, כרטיס כניסה לכנס, ייעוץ חינמי ועוד המון הפתעות מחכות לכם בהגרלות הבאות!

מחכים לכם!

שבת שלום ומבורך,

וחג שמח

מכון בנין שלם


 

 


 
שבועות אחרי שבת – הרב אוהד תירוש

שבועות ביום ראשון, אחרי שבת.

על מה חושבים?

איזה כיף! לא נהיה עייפים. גם לא כל כך רעבים. 

גם כששבת באה אחרי ימי ראש השנה

אנחנו נוטים לחשוב איך נבשל ומה יקרה מבחינה פרקטית. 

מחשבות פרגמטיות, נכונות, אך לא מספיקות. 

איך מצליחים לחשוב לא רק פרקטית-תפעולית?

איך נגאלים מהסתכלות של חולין הפולשת אל ימי החג?

 

שבועות אחרי שבת זו הזדמנות לקבל תורה מתוך חירות,

מתוך נחת לא רק פיזית, אלא גם ובעיקר פנימית.

מתוך התיחום ששבת מרכזת אותנו במקומנו - בלי ריצות ונסיעות,

ומתוך השקט היחסי בלי הניידים למיניהם;

מתוך השינוי בלבוש החיצוני והפנימי

אפשר לגשת אל לימוד התורה ואל הלילה הזה, ליל שבועות, אחרת. 

כי בשבת פוגשים אפשרות לחיים אחרים,

למבט אחר לנגיעה אחרת במה חשוב בחיים. 

לגשת עם המבט הזה לקבל תורה זו הזדמנות מיוחדת. 

שבועות אחרי שבת.

שבועות מתוך שבת.

 

שבת שלום וחג שמח,

הרב אוהד תירוש

 

 

שבועות בלי השוואות

ביקשנו מהרבניות ענבל מלמד, ציפורה סבתו ודנה תירוש טיפ קטן לכבוד שבועות, שיעזור לנו להתמקד בטוב שבבית שלנו, ובלי להשוות לבתים אחרים.



להסתכל על המשאבים שלנו – הרבנית ענבל מלמד
השוואות קטנות יכולות להיות טובות, אם משווים לאנשים טובים שיש להם שיקול דעת נכון. אפשר ללמוד הרבה מאנשים סביבנו, ולא תמיד השוואה היא דבר שלילי.

הדבר הכי חשוב, בעיניי, בלחץ של ההכנות לשבת ושבועות, זה ללמוד מאנשים שרואים את המשפחה כמערכת שלמה, ומבינים שהמשפחה צריכה להמשיך להתנהל גם בזמן ההכנות לחג, ולא להיכנס לסחרור של כמה עוגות הכנו. ההרגשה הטובה בבית צריכה להישמר, הטיפול היפה בילדים, האווירה הטובה. הילדים מרגישים שמחה לקראת החג ולא עצבים ומתיחות בגלל ההכנות. יש נשים שיודעות להתארגן היטב, ואפשר ללמוד מהן כיצד להתנהל, ולפעמים אפשר ללמוד מהן גם מה לא לעשות, על מה אפשר לוותר. בבתים רבים מכינים יותר מדי אוכל, שנשאר אחרי החג. ודאי שלהשקיע ולכבד את החג זה דבר מבורך, אבל צריכים לשמור על המידה הנכונה.

בליל שבועות רוצים לפעמים להמשיך את ההרגל של ימי הנעורים, לפני החתונה ולפני שנולדו הילדים, וללמוד כל הלילה. אלא שאם נשארים ערים כל הלילה, עלולים לקום בבוקר עייפים ומתוחים לטיפול בילדים, וזה לא מצב טוב. אז מי שיכולה להישאר ללמוד קצת – שתישאר ותלמד, אך מי שמרגישה שה

בסופו של דבר, אחרי שמשווים לאחרים, צריך כל אחד ואחת לבחון מהם הכוחות שלו. למה אני מתאים. צריכים לעשות את ההתאמות למשפחה שלנו. יש נשים שמבשלות מהר יותר, יש נשים שמבשלות לאט יותר. יש נשים אחרי לידה, יש נשים שהילד הקטן שלהן כבר די גדול. צריכים להסתכל על המשאבים שלנו, במשפחה שלנו. אפשר ללמוד מאחרים, אבל אחר כך חשובה ההתאמה אלינו. לעמוד מול עצמנו, לראות מה לא יפגום בשמחה שלנו, ומה יעשה לנו הרגשה טובה. אך מי שמרגישה שהיא צריכה לישון יותר – שתישן יותר, וזה מצוין!



כאיש אחד בלב אחד - ציפורה סבתו

לא מזמן קראתי פירוש למילות התפילה "ברכנו אבינו כולנו כאחד", שאומר שפירוש המילה כאחד הוא: בשווה. שאלתי את עצמי האם זו מציאות, שהקדוש ברוך הוא מחלק לנו את אור פניו בשווה, או שזו הבקשה שלנו שיהיה ככה, שנתברך בשווה. כשחיברתי את המילים הללו יחד עם "ויחן שם ישראל" – שחנו מול הר סיני כאיש אחד בלב אחד – הבנתי שכולנו היינו בהר סיני, כולנו קיבלנו את אור ה' בשווה. זו נקודת המוצא שלנו, וזה גם מה שקורה בסופו של דבר. מול הקדוש ברוך הוא כולנו שווים.

הפירוש הזה חיזק לי את התחושה שאין מה להשוות. כשם שהורים משתדלים ונזהרים לא להשוות בין ילדיהם, על אחת כמה וכמה שהקדוש ברוך הוא לא משווה בינינו. וכשאנחנו נכנסים לתוך עם ישראל, מתכללים עם כולם והולכים לקבל את התורה יחד – זה ממתן את הצורך לבלוט ולהיות מיוחדים יותר או פחות. כולנו יחד עומדים מול ה' ומקבלים את התורה. ללא מעמדות. כאיש אחד בלב אחד.



ללמוד לקבל – דנה תירוש

מעמד הר סיני מופיע לעיתים כמתן תורה ולעיתים כקבלת תורה. את מושג הקבלה אנחנו פוגשים במעגלי חיים שונים, וזהו גם מושג בסיסי בבניית המשפחה. אני מאמינה שכל אימא צריכה לדעת לקבל את עצמה, לאהוב את עצמה, להבין שהיא מדויקת לעולם הזה, למשפחתה, עם כל כוחותיה. הקדוש ברוך הוא ברא אותה בריאה מתוקה בדיוק כפי שהיא. ומתוך הקבלה שלה את עצמה היא יכולה לצאת אל התהליכים והשינויים שהיא צריכה ורוצה לעבור. אימא שיודעת לקבל את עצמה – על גבי זה נבנית הקבלה שלה את בני הבית כפי שהם. ובבית שיש בו אווירה של קבלה, אפשר לקבל בו גם את התורה.

בשנים שבהן לא יכולתי ללכת לבית הכנסת וללמוד, אלא נשארתי עם הילדים, אהבתי מאוד להתמקד בתפקיד של יצירת התשתית בבית שתאפשר בעזרת ה' את קבלת התורה. להיות עם הילדים, לאהוב אותם, לבלות איתם ולשמוח איתם. לקראת החג חשבתי על דברים שישמחו אותנו, והכנתי לכולנו הפתעות, גם לעצמי. בעיניי כל אישה צריכה להכין הפתעות לעצמה לחג, אם זה משהו טעים, לבוש יפה. לחשוב מה יעשה לכולנו כיף ונעים. אני אוהבת את הנחת של בוקר החג, זה יום מיוחד עם הילדים, וחוויה של קבלה ממקום אחר. יש מקומות שבהם נשים קובעות להיפגש בבוקר בגינה, בזמן שהבעלים נחים, וכל אחת מביאה משהו טעים. הילדים משחקים והן עושות לעצמן ארוחת בוקר חגיגית.

אני יודעת שלא לכולן קל עם היום הזה, לפעמים להיות לבד יום שלם עם הילדים, כשחם בחוץ ואולי הבעל ישן כי למד כל הלילה, זה נשמע מפחיד. לכן אני רוצה לתת שתי עצות, במחשבה ובמעשה. במעשה – ברוב הפעמים הדבר נראה לנו גדול ומפחיד, אבל כשנכנסים אליו ומתחילים לפעול, הפחד מתפוגג. קמים בבוקר, נותנים לכולם ארוחת בוקר, זורמים אל הגינה, והיום מתחיל לעבור. עיקר מה שמפחיד הוא לפעמים רק המחשבה איך יהיה היום, אבל בפועל זה לא תמיד נורא כמו המחשבה. בעיניי זהו הפשט של "אחרי המעשים נמשכים הלבבות". מתחילים לפעול ומכאן זה זורם.

והעצה השנייה, המחשבתית: מי שזוכה שבעלה ילמד אפילו שעה בלילה – יש המון מה לשמוח בזה! אשרי מי שזוכה שבעלה ילמד תורה, גם אם אחר כך הוא קצת עייף. זו זכות גדולה, ואני חושבת שכדאי לנו להודות עליה.

חג שמח!


רוצה לשמוע עוד? הירשמי לרב-שיח בכנס קיץ הקרוב:



מתכון חגיגי

בראוניז שיש שוקולד וגבינה

המרכיבים:

150 גרם שוקולד מריר             

150 גרם חמאה

כוס סוכר

כפית תמצית וניל

כוס קמח

3 ביצים

לגבינה:

250 גרם (קופסה) גבינה 9%

2 כפות קורנפלור

2 כפות סוכר

ביצה

 

אופן ההכנה:

להמיס שוקולד וחמאה לבלילה אחידה. להוסיף סוכר ווניל. כשהבלילה אחידה להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב במהירות אחרי כל הוספה. בסוף להוסיף את הקמח. לשמור בצד.

לערבב את מצרכי הגבינה לבלילה אחידה. להעביר את תערובת השוקולד לתבנית. להוסיף מעל את תערובת הגבינה, ולערבב מעט עם סכין כך שיצאו צורות מעורבבות של שוקולד וגבינה.

לאפות בחום בינוני, 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.

לצנן כשעתיים ולחתוך לריבועים.

בתאבון!