מה הסיפור שלך? - עלון פרשת בא

דף הבית >  מה הסיפור שלך? - עלון פרשת בא



בני ישראל משתחררים ממצרים

ויוצאים לחירות עולם.

אלה רגעים נשגבים, מרגשים,

ועל כן ברור מדוע הציווי הראשוני

הוא לספר על הרגעים הללו לבנינו, ולבני בנינו.

לנצור לנצח, לדורי דורות, את הניסים והחסדים

שה' עושה איתנו.

*

להבדיל,

לכולנו יש סיפור מסוים על ילדותנו,

על החוויות, על ההורים, על הסביבה שבה גדלנו.

וזה סיפור שיכול ללכת איתנו לדורות...

אולי לכן מובן מדוע הציווי לספר לבנינו את הנס

הוא ציווי גדול כל כך.

כי מה שנספר לילדינו בעודם רכים –

זה מה שיילך איתם לנצח.

וככל שנעסוק בטוב, בחסד,

כך יילכו ילדינו עם תחושת הודיה

ועם הבנה שהם חלק מסיפור גדול, מעם גדול.

כיוון שהשבתות חורפיות וממילא אנו נשארים

לשבת כולם יחד שעות ארוכות,

אולי השבת נחליט לספר לבני משפחתנו

רק דברים טובים ומרוממים?...

כך נכתוב יחד את הסיפור המשפחתי שלנו,

שיהיה בע"ה גדוש בטוב.

*

נרשמתם כבר לשבת הזוגית של בנין שלם?

עם הרב שמואל והרבנית טובה אליהו, הרב זאב קרוב,

הרב ערן טמיר, הרב אוהד ודנה תירוש, ובליווי הזמר יצחק מאיר.

מקומות אחרונים! לפרטים והרשמה – לחצו כאן

 

 השבוע בעלון:

שיעור לצפיה של הרב שמואל אליהו בשיעור מיוחד, על זוגיות, ותובנות מרתקות.

ומתכון לתבשיל עוף ותפוחי אדמה קצת אחר.

 

שבת שלום ומבורך!

מכון בנין שלם



לומדים ביחד

הנהגות של תורת חיים בין איש לאשתו – השיעור שאתם חייבים לראות!

הרב שמואל אליהו בשיעור מיוחד, על זוגיות, ותובנות מרתקות.

 

לצפיה בשיעור – לחצו כאן

גם הרב שמואל והרבנית טובה אליהו יהיו בשבת בנין שלם בעוד שבועיים, עוד לא נרשמתם?

לפרטים והרשמה – לחצו כאן

 


מתכון השבוע



תבשיל עוף ותפוחי אדמה קצת אחר

המרכיבים (אפשר להכפיל):

4 ירכי עוף

2 בצלים

תבלין קארי

5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר גדול ושטוח (שמתאים גם לתנור), ומטגנים מעט את העוף 5 דקות מכל צד. מוציאים את העוף. אל אותו סיר - חותכים את הבצלים ומוסיפים לסיר, ומוסיפים מעט קארי וחצי כוס מים. מאדים באש בינונית עד שהבצלים מתרככים.

מחזירים פנימה את העוף, מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. כשהתבשיל רותח – מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אופים עד שתפוחי האדמה מתרככים, ולאחר מכן מורידים את נייר האלומיניום ואופים עד שהתבשיל מזהיב.

בתאבון!