מיזם מרגש להפרשת חלה תשפג

דף הבית >  מיזם מרגש להפרשת חלה תשפג

שילוב הילדים בהכנות לשבת >>> ומיזם מרגש להפרשת חלה


כחלק מההכנות לשבת מומלץ לשלב את הילדים במגוון של תפקידים: החל מחיתוך נייר טואלט לשבת, סידור החדר האישי ועד למשימות במטבחואם כבר משלבים אותם במטבח - יש לנו הזדמנות ללמד אותם ערכים נוספים, מצוות הקשורות לבישול ואפייה ובכלל להגיע לשיח משמעותי מסביב השיש.

אז הבאנו לכם מתכון לחלות עם טיפים סודיים כדי שהחלה תהיה מדהימה, שניתן להפריש ממנה חלה.

אז תכירו את מיזם אלומות, מיזם חברתי - תורני להקמת קבוצות
להפרשת חלה ועוד... בעזרת אתר אלומות אפשר להתאגד יחד בקלות ובמהירות ולהפריש חלה, כקבוצה, לרפואה/ זיווג / הצלחה או כל סיבה נוספת... כדאי לנסות   >> m-alumot.co.il

 

והיום - אלומות משתפים אותנו, איך לא, במתכון לחלה וטיפים לאפיה מוצלחת! מוזמנים להכין לבד או יחד עם הילדים וכמובן להפריש חלה 

 

מתכון לחלות

קערת שמרים

 50 גר' שמרים / 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים

 כפית סוכר

 כפית קמח

 1 כוס מים פושרים

> לערבב ולהשרות כמה דקות

קערה מרכזית

 

 1 ק"ג קמח

 1/3 כוס סוכר

 2/3 כוס שמן

 1 ביצה

 1.5 כוסות מים פושרים

 להוסיף את תערובת השמרים

> כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים 2 כפיות מלח במהלך הלישה. 

 מומלץ להכפיל את הכמויות, כדי לעשות הפרשת חלה (מינימום 1.66 ק"ג להפרשת חלה בברכה) 

מורחים מעל ביצה עם קצת סילאן טיפה מים ומפזרים שומשום. 
אופים על 180 מעלות. כ 40 דק'.

 

לצפיה בסרטון >> לחצו כאן 

 טיפים לאפיית חלות:

מערבבים את השמרים עם הסוכר והמים בקערה נפרדת ומשרים מס' דקות ואז מוסיפים ליתר המרכיבים.

 לישה ארוכה, 10 דק' במינימום.

להתפיח פעמיים: לישה > התפחה > לישה > התפחה, לקבלת בצק אוורירי יותר.

ניתן להקפיא בצק לאחר התפחה ראשונה ואחרי עיצוב צורה (חשוב שהבצק יהיה ללא אוויר). > מוצאים מהקפאה, מתפיחים התפחה שניה ואופים.

 להפריש את החלות בביצה פעמיים (להמתין כמה דק' בין לבין) לקבלת צבע יפה. ניתן להוסיף קצת סילאן לקבלת מעטה מבריק ומתוק.

לזרוק כמה קוביות קרח לתנור עם תחילת האפיה > מוסיף לחות ועוזר לתפיחה יפה ולשמירה על הצורה.

חלות אפיות שהוקפאו, מומלץ להפשיר אותן על הפלטה.

קמח מלא

 

להחליף את כמות המים במי סודה (למעט כמות המים שמערבבים עם השמרים) - תורם לאווריריות החלה.

להוסיף 1/4-1/2 כוס נבט חיטה לכל קילו קמח. נותן טעם מתקתק ומשפר אפיה טבעי.

להוסיף אבקת גלוטן לבצק, נותן עוד נפח (אווריריות) לבצק.
*כשמשתמשים באבקת גלוטן, כדאי להוסיף לתערובת גם חומר מתחלב כמו חלבון/ דבש/ חרדל וכד'.

 

כשהחלות יוצאות מהתנור, לעטוף אותן היטב במגבת גדולה ונקיה ולתת להן להצטנן - מרכך את החלה.


 

 40 נשים להפרשת חלה? עכשיו זה קל! באתר אלומות m-alumot.co.il

תוכלי להקים בלחיצת כפתור קבוצה להפרשת חלה ולגייס בקלות משתתפות שיקחו איתך חלק   כנסי עכשיו ותראי כמה זה פשוט 

מוזמנת להצטרף להפרשת חלה כבר בשבת הקרובה. 

להצטרפות לקבוצת הפרשת חלה >> לחצי כאן 

️המיזם לע"נ קרן שאצקי, רחל טלר ונחמיה עמר הי"ד ️

 

המשך קיץ טוב ובשורות טובות!