מבחר מתכונים לאוזני המן
ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר ופרג וחלבה ושוקולד וריבת חלב ומה לא 
תכל'ס, אין כמו אוזני המן. במבחר מילויים ובסגנונות בצק שונים. אז קדימה, קחו את הילדים עם הכוס ביד, שיתאמנו איך קורצים עיגולים ויבחרו מילוי כיפי, ותתחילו להכין יחד את המאכל הפורימי הלאומי.
בתאבון!
רעיונות למילויים:
שוקולד חלבי או פרווה (כדאי להסמיך אותו מעט עם שברי אגוזים או עוגיות, ולמקוריים – עם סוכריות צבעוניות)
שערות חלבה
פרג
ממרח נוגט
ריבת חלב
ממרח לוטוס
ממרח תמרים, יחד עם אגוזים
ריבת תות / משמש / פירות יער וכדומה
בצק פרווה לאוזני המן
רכיבים:
3 כוסות קמח רגיל
3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 ביצים
1 חלמון ביצה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל הרכיבים, ולשים היטב עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מקמחים את השיש ומרדדים את הבצק לעובי של בערך 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים, ושמים מלית במרכז כל עיגול.
בידיים רטובות מקפלים את העיגול בשלושת קצותיו עד שמתקבלת צורת אוזן המן. אופים בחום בינוני (180 מעלות) בערך כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב.
לאחר הקירור אפשר לפרז אבקת סוכר.
בצק פרווה נוסף
רכיבים:
6 כוסות קמח
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 מרגרינה מומסת
1/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
ללוש יחד את החומרים בקערה, ולאחר שמתקבל בצק רך – ממשיכים כמו במתכון הראשון.
בצק חלבי לאוזני המן
רכיבים:
2 חבילות קמח תופח
1 כוס סוכר
2 חבילות מרגרינה
2 שמנת חמוצה
3 ביצים
2 סוכר וניל
קליפת תפוז מגורדת
אופן ההכנה:
ללוש יחד את החומרים בקערה, ולאחר שמתקבל בצק רך – ממשיכים כמו במתכון הראשון.
בצק חלבי נוסף לאוזני המן
רכיבים:
200 גרם סוכר
ביצה
400 גרם חמאה רכב
600 גרם קמח (1/3 4 כוסות)
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק. מכניסים עטוף למקרר לחצי שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי הרצוי, קורצים עיגולים ומניחים במרכזם את המלית. מקפלים את העיגול משלושת הכיוונים כך שנוצרת צורת אוזן המן. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.