קדירה חורפית – ארוחה שלמה בסיר אחד
חשבנו שכבר כמעט אביב בחוץ, אבל ברוך ה' עוד שבוע גשום לפנינו.
ובימים של גשם, אין כמו להתפנק בתוך הבית עם אוכל חם, מזין, משביע.
לפניכם כמה מתכוני קדירה, שהם בעצם ארוחה שלמה בסיר אחד.
פשוט לשבת יחד וליהנות.
בתאבון!
קדירת ירקות וקטניות בבישול איטי
רכיבים:
כוס שעועית לבנה, מושרית ומבושלת
כוס גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים
1 בצל סגול חתוך לרבעים, עם הקליפה
2 תפוחי אדמה וחתוכים גדול
2 קולורבי קלופים וחתוכים גדול
1 בטטה, חתוכה גדול
1 ראש שום, חצוי לרוחבו, עם הקליפה
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים רותחים
1 כף סילאן (אפשר דבש או סוכר במקום)
מעט טימין או רוזמרין
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית מלח
אופן ההכנה:
מסדרים בתבנית אפייה עמוקה: חומוס ושעועית. מעליהם הירקות והשום (אפשר לערבב ביניהם ואפשר לסדר כל ירק בנפרד). מתבלים בשמן זית ותבלינים, ועוטפים את כל הירקות בתבלינים. יוצקים מעל את המים הרותחים. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
אופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהירקות מתרככים. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד להשחמה.
עוף על מצע אורז
רכיבים:
למרינדה:
ראש שום מקולף
1/4 כוס שמן זית
3 כפות תבלין גריל עוף או פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן או דבש
כף רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי
כמון (אם אוהבים)
כף אבקת מרק בצל או פטריות
מלח, פלפל שחור
לעוף ולתוספות:
8 חלקי עוף, רצוי כרעיים וירכיים
כוס וחצי אורז שבושל 10 דקות בהרבה מים ולאחר מכן סונן
4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים, חצי מבושלים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 בטטות מקולפות חצויות
3 כוסות מים רותחים, עם כפית כורכום וכף מרק עוף
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה. מוסיפים את העוף ויוצקים לתבנית. מחממים תנור ל-200 מעלות, וצולים את העוף 10 דקות מכל צד. מוציאים את העוף לצלחת.
מסדרים בתחתית התבנית את תפוחי האדמה, הגזר והבטטות ומעליהם את האורז. מסדרים את העופות מעל לאורז ויוצקים את 3 כוסות המים המתובלים.
מכסים היטב בנייר כסף, מנקבים בו כמה חורים קטנים ליציאת האדים, ואופים הכול במשך שעה וחצי. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהמים מתאדים והעוף והירקות משחימים.
קציצות ופתיתים בסיר אחד
רכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או הודו)
1 בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום קצוצה
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה
מלח, פלפל שחור
לפתיתים:
1 בצל קצוץ
חבילת פתיתים
קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, ויוצרים קציצות בגודל בינוני.
מכינים את הפתיתים: מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הפתיתים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, עגבניות ותבלינים, ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקציצות לסיר, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה. מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 10 דקות נוספות.