פסטות

דף הבית >  פסטות

אוכל שכולם אוהבים

והפעם, מתכוני פסטה, שהיא המלכה הבלתי-מעורערת של הילדים. והאמת, גם של המבוגרים. ממש לא צריכים בשבילה שורשים איטלקיים, וקשה מאוד לפשל איתה.

אז הנה לפניכם מבחר מתכונים מעניינים לפסטה, לכם רק נשאר לבחור את הצורה.

והערה קטנה שבוודאי תשמח את הבריאים בינינו: רוב המתכונים יוצאים בדיוק אותו דבר עם פסטה מקמח מלא או מקמח כוסמין. ככה ש... הרווחתם!


בתאבון!



פשטידת פסטה עם גבינות

רכיבים:

1 חבילת פסטה

1 בצל מטוגן

1 גביע קוטג'

2 ביצים

2 כפות גבינה צהובה מגוררת

מלח, פלפל

אם אוהבים – עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכד')

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה רגיל, ומסננים. מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים לפי הטעם. יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב.

 

סלט פסטה צבעוני

רכיבים:

חצי חבילת פסטה מסולסלת, אפשר צבעונית

חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים

קופסת טבעות זיתים שחורים

קופסת ריבועי גבינה בולגרית / גבינה צפתית

שמן זית

אורגנו, מלח ופלפל

תוספות אפשריות: תירס, פלפלים קלויים.

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ומסננים.

מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית (2-3 כפות, לפי הטעם), אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים היטב, ונותנים לטעמים להיספג במשך כעשרים דקות.



ספגטי עם נקניקיות

אזהרה: כשנותנים לילדים נקניקיות, יש לחתוך אותם לאורך ולא לטבעות, על מנת למנוע חנק ח"ו.

לחלופין, אפשר להשתמש בנקניקיות מן הצומח. המרקם שלהן עדין יותר.

רכיבים:                                                                                     

חבילת ספגטי

חבילת נקניקיות עוף חתוכות (לרבעים או לחצאים ארוכים)                              

1 בצל (אם הילדים אוהבים)

1 קופסה גדולה של רסק עגבניות

שמן, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

נותנים לילדים "לשפד" את הנקניקיות על מקלות הספגטי (ראו תמונה). מרתיחים מים בסיר, ומבשלים את הפסטה עם הנקניקיות. מסננים.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל בשמן, מוסיפים רסק עגבניות ומים בכמות כפולה מרסק העגבניות. מתבלים לפי הטעם. כשהרוטב מוכן, יוצרים אותו על הפסטה והנקניקיות.



פסטה עם כרוב - מאכל הונגרי

רכיבים:

חבילת פסטה, באיזו צורה שרוצים

2 בצל

1 כרוב

שמן, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ומסננים. חותכים את הכרוב לרצועות דקות. בסיר או במחבת מטגנים את הבצל, ומוסיפים לו את הכרוב. מוסיפים ממש מעט מים, רק על מנת שלא יישרף, ומאדים יחד את הבצל והכרוב. מתבלים במלח ובפלפל שחור, לפי הטעם. מערבבים יחד עם הפסטה.

בתאבון!