אין כמו הרגע המרגש הזה - עלון פרשת ויגש

דף הבית >  אין כמו הרגע המרגש הזה - עלון פרשת ויגש

                                                                                                                                           (שיעור בכנס החורף)

השבת אנחנו קוראים על איחוד המשפחה,

שנים עשר השבטים מתאחדים,

ויעקב אבינו מגלה כי בנו האהוב יוסף חי.

רגעים של איחוד הם תמיד מרגשים,

כי כשאנחנו נמצאים עם היקרים לנו,

אנחנו מקבלים פתאום כוחות חדשים,

אנחנו יודעים שיש מי שיאהב ויקבל אותנו בכל מצב שבו נהיה,

אנחנו מרגישים שיש לנו תמיד לאן לחזור.

*

השבוע התקיים כנס החורף שלנו לנשים,

ושמחנו כל כך שכולן הרגישו בבית!

הרגשנו עד כמה הלבבות כולם פועמים יחד,

ועד כמה האווירה הטובה מצמיחה ומוציאה מאיתנו

את הרצונות הטובים שמחוללים שינוי חיובי בעצמנו ובבית.

תודה רבה לכל מי שהגיעה!

תודה למרצים ולמרצות הנפלאים, לאנשי הצוות שעמלו

ולכן – שבאתן.

נתראה בע"ה בכנס הקיץ ובקורסים השנתיים שלנו.

שבת שלום ומבורך,

מכון בנין שלם



 

יום שישי קצר

זה לא רק שיום שישי קצר מאוד, זה שיום שישי הוא בעצם הרבה מאוד ימים! אז איך בכל זאת מספיקים הכול?

יעל זלץ, יועצת ארגונית למנהלת הבית, ומנחת סדנאות בתחום

בימי שישי יש לנו תורים לרופא שיניים, וזה גם היום החופשי של הבת הגדולה, שסיימה ללמוד והתחילה ללמד.

יום שישי היה היום שבו רק בעלי ואני בבית – חוץ משבועות שבהם גם אחד הילדים לקח חופשה.

יום שישי הוא יום שבו מגיע אלינו בצהריים ילדון חמודון עם תסמונת דאון, ומשחק עם הילדים למשך שעה בערך.

יום שישי הוא היום שבו אפשר לקום מאוחר, לצאת לקניות, לעמוד בתור בדואר ולברר בחברת הסלולר כמה הם גובים על שיחות לחו"ל. וכל אלה צריכים להיכנס ביום שישי אחד קצר!


כי יום שישי אינו רק ערב שבת – הוא חובש כמה כובעים, וכל אחד מהם גבוה ורחב בפני עצמו – באופן שמסתיר את שדה הראייה...

הבעיה היא שכל אחד מהכובעים של יום שישי מספיק כדי למלא יום שישי קצר אחד לכל שמונה השעות שלו. בעצם, אם
נסתכל יותר לעומק, אין שם בכלל שמונה שעות אלא רק ארבע, כי בשתים-עשרה הילדים חוזרים וכבר אי אפשר להספיק הרבה.

ארבע שעות, ארבעה כובעים, ארבע כפול ארבע משימות לכל הגדרה – פלא שיום שישי לחוץ כל כך? פלא שמיום רביעי את לחוצה מכך שיום שישי הולך ומתקרב?

כל בעיה צריכה פתרון, והאתגר של יום שישי דורש התמודדות ייחודית מבחינת ניהול הזמן ותעדוף המשימות העומדות בפנינו.

הנה הצעדים לקראת ניהול יום שישי שלך:

א. ניתוח עיסוקים

מה את חושבת שכדאי לעשות ביום שישי, ומה באמת את עושה בו?

במקום לשאול את עצמך למה יום שישי כל כך מבולגן, ולחשוב שאינך מאורגנת או שזו גזירה משמים – תביני מה גורם לבלגן הזה ואיך את יוצרת אותו במו ידייך כאשר את מעמיסה על יום אחד תפקיד של ארבעה ימים לפחות. בחרי את אחד מימי השישי האחרונים, או את יום שישי הקרוב, וכתבי בדיוק מה את עושה שם, מרגע שאת מתעוררת ועד הדלקת נרות.

יועצים ארגוניים בחברות ובארגונים קוראים לתהליך הזה "ניתוח עיסוקים", והמטרה היא למצוא את ההבדל בין הגדרת התפקיד של העובד לבין המשימות שהוא נדרש לבצע בפועל מדי יום. ההבדלים מלמדים אותנו על הציפיות ועל המציאות, על החשוב ועל הדחוף, על הרצוי ועל המצוי.

ומה הלאה?

ב. קראי לילד בשמו – איזה יום שישי יהיה לך השבוע?

אחרי שאת מבינה מה קורה למעשה ביום שישי שלך, לעומת מה שהיית רוצה שיקרה בו, הגדירי מחדש את התפקיד של יום שישי. תני כותרת ליום שישי שלך והחליטי איך את מעדיפה לנהל אותו – כיום חופשי? כערב שבת והכנות לשבת? או כיום סידורים של "הצילו"?

ייתכן בהחלט שבכל שבוע יום שישי יתפוס הגדרה אחרת בלו"ז, וזה בסדר, בתנאי שהחלטת על כך מראש ("מראש" – ביום רביעי לכל המאוחר).

ג. פעלי מהסוף להתחלה

אחרי שהחלטת מהו יום שישי שלך, את עדיין צריכה לדאוג שהמשימות של ערב שבת יתבצעו ותגיעי להדלקת נרות כשהנרות מאירים וכל הבית מוכן (כמאמר "שלום לך אורחת"). לכן, התחילי מהסוף להתחלה.

מה צריך להיות מוכן בשעה 16:00?

מתי צריך להתחיל לבצע את המשימה הזו אם היא חייבת להיות מושלמת ב-16:00?

ומה עוד צריך לעשות? ומתי צריך להתחיל כדי לסיים בזמן?

פתאום מתברר שיום שישי מתחיל ביום ראשון! את תראי מה יזוז ליום רביעי, מה יזוז ליום חמישי, ומה יזוז לידיהם של אנשים אחרים בבית...

בהצלחה!

לקורסים וסדנאות נוספים על עזרה בבית ותכנון מצוין,

לחצי כאן





מתכון השבוע

חוזרים לשגרה עם סלט אבוקדו, לרגל העונה שבה הוא מבשיל.

סלט אבוקדו אמריקאי 

המרכיבים:

חבילת חסה

אבוקדו בינוני

בצל סגול חתוך לטבעות דקיקות

פטריות טריות

פלפל כתום

גמבה

נבטים טריים

לרוטב:

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס קטשופ

כף שמן

3 כפות סוכר

מעט מלח

אופן ההכנה:

חותכים את החסה והירקות. את האבוקדו חותכים ומוסיפים רק רגע לפני ההגשה. בכלי נפרד מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב. מוסיפים את האבוקדו ואת הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

בתאבון!