הדברים שקשה לנו לדבר עליהם - עלון פרשת מסעי

דף הבית >  הדברים שקשה לנו לדבר עליהם - עלון פרשת מסעי



לכולנו יש נושאים שקשה לדבר עליהם בבית.

אלה יכולים להיות כאבים מסוימים,

קשיים שאנחנו חוששים לחלוק עם אחרים,

שאלות שלא נעים לנו לשאול,

או סתם התמודדויות שאנחנו מעדיפים לחכות שיעברו.

אבל לפעמים, הדיבור יכול כמעט לגאול אותנו –

"דאגה בלב איש ישיחנה".

דווקא השיתוף עשוי לתת לנו הרגשה שאנחנו לא לבד,

לתת לנו יד ותמיכה,

ולעזור לנו להמשיך הלאה.

גם את תשעת הימים הללו,

הבאים לפני תשעה באב, יום חורבן הבית,

אנחנו נוטים לפעמים להדחיק.

לא מדברים עליהם, רק מחכים שיעברו

ונמשיך אל טיולי החופש, אל הבריכה והמנגלים.

אבל לפעמים, העצירה, ההתבוננות והלימוד

יכולים להביא אותנו למקום חדש.

נצלו את הימים הללו בבית,

למדו עליהם עם הילדים,

הכינו יצירות ברוח התקופה, או המחיזו את סיפורי התקופה.

כך תרוויחו התייחסות בונה בבית גם אל הדברים שפחות נעים לנו לחוות,

וגם תעניקו לעצמכם ולילדיכם משמעות לימים הללו.

בעלון תוכלו למצוא שני סיפורים לילדים לתשעת הימים,

וסדרת סרטונים על ביקורת – שיוכלו לעזור לנו לאמץ עין טובה

והרבה אהבת חינם.

בברכת גאולה שלמה, ושייהפכו לנו הימים הללו לששון ולשמחה.

חודש טוב,

ושבת שלום ומבורך,

מכון בנין שלם

 

 

סיפורים לילדים לתשעת הימים

לרגל תשעת הימים, שבהם נשארים בבית ולא יוצאים לבלות, כדאי לקרוא עם הילדים את הסיפורים הבאים, שממחישים היטב את רוח התקופה.

הסיפורים מאת שרה נבנצאל, מנחת הורים בכירה, "לייף סנטר".

לקריאת ולהורדת הסיפור "עבדו את מלך בבל וחיו" – לחצו כאן

לקריאת ולהורדת הסיפור "יוחנן והמרד הגדול" – לחצו כאן

 

 

"אני רק הערה"

מה הגבול הדק בין ביקורת בונה להערה מחלישה?

בסדרת סרטונים קצרים, ערוכים היטב, מבית אתר "ליבא", מסביר הרב אוהד תירוש על הביקורת, ועל הפיכתה מתכונה נפשית של ביקורתיות – לכלי עבודה יעיל, בבית, בזוגיות, עם הילדים, ועם כל הסביבה הקרובה והרחוקה.

סדרת סרטונים שכדאי לראות!

לצפייה בסרטון הראשון – לחצו כאן

לצפייה בכל הסרטונים של הרב אוהד תירוש – לחצו כאן

 

מתכון לתשעת הימים

קציצות דגים שגם ילדים אוהבים

המרכיבים:

דג בקלה (חבילה)

3 תפוחי אדמה קלופים

בצל

צרור פטרוזיליה

4-5 שיני שום

2 ביצים

פרורי לחם

מלח, פלפל, תבלינים לפי הטעם.

אפשרי: רסק עגבניות להכנת רוטב.

אופן ההכנה:

מבשלים את הדגים עם תפוחי האדמה במעט מים כחצי שעה. מסננים ומקררים. טוחנים את הדגים ותפוחי האדמה במעבד מזון, יחד עם הפטרוזיליה, השום, הבצל והתבלינים. מוסיפים את הביצים ומוסיפים מעט פרורי לחם עד שנוצרת עיסה נוחה לעבוד איתה.

יוצרים קציצות ומטגנים. לחלופין – אפשר להכין רוטב עגבניות וכשהוא רותח להכניס אליו את הקציצות לכ-10 דקות.

בתאבון!