עוגות שוקולד

דף הבית >  עוגות שוקולד



       מי לא אוהב שוקולד?

       והפעם, לכבוד שבת, ניתן ל"מלך הטעמים" – הלא הוא    
       השוקולד – לעשות את העבודה. לפניכם כמה מתכונים                  לעוגות פשוטות יחסית, שמכילות שוקולד או את מרכיביו,                  כיף להכין אותן עם ילדים, וכיף להגיש לקינוח אחרי סעודת              השבת, יחד עם כוס תה חם.
       
       בתיאבון!




בראוניז עסיסיים

רכיבים:

200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)

חצי כוס שמן

כוס קמח

כוס סוכר

3 ביצים

150 גרם מרגרינה או חמאה (אם רוצים חלבי)

אגוזי מלך

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד יחד עם השמן והמרגרינה / החמאה בסיר על האש. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והסוכר, ומוסיפים לזה את הקמח תוך כדי ערבוב – שלא ייווצרו גושים. שופכים לתוך הקערה גם את השוקולד המומס ומערבבים הכול יחד. יוצקים לתבנית בינונית, ומפזרים מעל את האגוזים. אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. מחכים שיתקרר וחותכים.

 


 

מאפינס שוקולד ובננות

רכיבים:

חפיסת שוקולד מריר קצוץ גס (אפשר שוקולד חלב, אם רוצים חלבי)

2 בננות

חבילה קטנה של קמח תופח (350 גר') / קמח מלא תופח

2/3 כוס סוכר (לבן או חום, איך שרוצים)

כף תמצית וניל / שקית סוכר וניל

3 ביצים

כוס שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, פרט לשוקולד, במעבד מזון עם להב פלדה, עד שיהפכו לעיסה ללא גושים. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עם כף. מעבירים לתבנית שקעים (מאפינס) משומנת ומקומחת, אבל אם רוצים – אפשר במקום זה פשוט להניח מנג'טים (עטרות נייר) בתוך השקעים, וכך קל יותר לשלוף את המאפינס. אופים בחום של 180 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי.

 

עוגת שוקולית

רכיבים:

כוס שוקולית

כוס קמח

אבקת אפיה

4 ביצים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 מיכל קצפת ריץ'

לציפוי:

חפיסת שוקולד מריר / חלבי

1/2 מיכל קצפת ריץ'

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים (שלמות, בלי להפריד), ומוסיפים לפי הסדר: 1/2 כוס שמן, אבקת אפייה, 1/2 מיכל קצפת ריץ', קמח, שוקולית, ומערבלים הכול יחד. יוצקים לתבנית ואופים כ-1/2 שעה בחום בינוני. לציפוי: ממיסים בסיר על האש את השוקולד עם 1/2 מיכל הקצפת שנשאר, ויוצקים על העוגה.

שומרים במקרר.


 להדפסה