עוגיות

דף הבית >  עוגיות

עוגיות-עוגיות-עוגיות

ליד הקפה בשיחה שקטה עם הבעל, בנשנוש עם הילדים אחר הצהריים בגינה, או אפילו להביא קופסת עוגיות לדייט השלישי (תמיד עושה רושם טוב J ).

העוגיות הן המצאת המאה, והכי כיף – להכין אותן עם הילדים.

אז הנה כמה מתכוני עוגיות קלים ומהירים.

בתאבון!

 

עוגיות עם סוכריות

מתכון קל שכיף להכין עם הילדים, ותודה לציונה ששלחה לנו אותו!

 

רכיבים:

1 כוס סוכר

3 כוסות קמח

1 כוס שמן

2 ביצים

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

לקישוט: סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הרכיבים ויוצרים כדורים קטנים. מגלגלים את הכדורים בתוך סוכריות. שמים בתבנית משומנת ואופים 15-20 דקות, בחום של 180 מעלות.

 

עוגיות תמרים קלאסיות

מיוחדות לט"ו בשבט

רכיבים:

3/4 1 כוסות קמח

1 ביצה

1/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפות מים

חצי כוס ממרח תמרים

קינמון – אם אוהבים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, עד שהתערובת אחידה, ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק למלבן דק על משטח מקומח. מורחים חצי מממרח התמרים על כל מלבן, מפזרים מעל מעט קינמון, ומגלגלים לרולדה.

מניחים את הרולדות על תבנית אפייה ומסמנים פרוסות עם סכין.
אופים כ-20 דקות בחום בינוני – 180 מעלות. עד שהרולדות משחימות מעט.

מוציאים מהתנור, חותכים את הפרוסות עד הסוף, ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

עוגיות גרנולה

רכיבים:

3/4 כוס סוכר חום

1/5 1 כוסות קמח

200 גרם חמאה

200 גרם קוואקר

1/4 כפית מלח

1 שקית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד צ'יפס (אפשר להוסיף גם צימוקים)

מעט מים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הסוכר, הקמח והחמאה ומפוררים ביד. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעט מים (שתיווצר עיסה). יוצרים עיגולים ומניחים עם רווחים בתבנית. אופים 25 דקות בחום בינוני – 180 מעלות.

 

עוגיות חמאת בוטנים

רכיבים:

1/2 כוס קוואקר

1/4 1 כוסות קמח

3 כפות חמאת בוטנים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 ביצה

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפיה

 

אופן ההכנה:
מערבבים את השמן וחמאת הבוטנים. מוסיפים לפי הסדר: סוכר, ביצה, קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה, קוואקר. מערבבים עד שהתערובת אחידה. יוצרים עיגולים קטנים ושמים עם רווחים בתבנית. אופים 15 דקות בחום בינוני – 180 מעלות.